DIY kattolamppu – Kolmeen boheemiin tapaan!

Moro!

Mä oon muuttanut Tampereelle. Kerroinko siitä? En muista. No. Täällä on kivaa!

Oon saanut laatikot tyhjättyä ja hyllyt pystytettyä. Kaappitilaa oli edellisessä kämpässä runsain mitoin ja täällä ei käytännössä yhtään, joten tavarat on vähän hakenut paikkaansa… Okei, mulla ne on aina vähän levällään, mutta tää kaapittomuus on loistava tekosyy! Ah.

No ostin kattolampun ilman varjostinta ja sitten varjostin-kehikon ilman koristuksia. En valitettavasti voi antaa hintatietoja, kun tämä tapahtui rehellisyyden nimissä jo noin vuosi sitten, edellistä kämppää sisustaessani… Minkä vuoksi on aika ihmeellistä, että siellä katosta paljaana roikkunut lampunjohto on saanut täällä Tampereen kämpässä jo kolmenlaista koristusta ympärilleen! Yksi vaihtoehto kieltämättä oli hyvin pikainen kokeilu valokuvausta varten, mutta silti. Reippaasti eroa viime syksyn vireyteeni! Loma <3

diy kattolamppu Pölyhuisku

Tämä ensimmäinen olis varmaan aika tyylikäs, jos valitsisi vähemmän pärkyävän kankaan ja solmis palat tasaisemmin. Mä hain huolittelematonta tyyliä ja siinä tämä pölyhuiskua muistuttava kangasviritys ei toiminut. Voin kuitenkin suositella! Leikkasin yhden valkoisen verhon suikaleiksi ja solmin varjostin-renkaaseen mahdollisimman tiheään. Tuloksena lumilyhtymäinen pallero ja pehmeä valo!

diy kattolamppu

diy kattolamppu

Gypsy style

Mä rakastan retrohuiveja! Mulla on seuraava projekti jo suunnitteilla näille huiveille, siitä lisää myöhemmin. Halusin kuitekin kokeilla miltä ne näyttäis lampunvarjostimena ja väitän että toimii! Pysyvämpään ratkaisuun käyttäisin varmaan vähän saksia, neulaa ja lankaa, ompelisin muutaman erilaisen nätin huivin paloista tilkkutäkkityyliin tasaisen kankaan ympäröimään lamppua.

diy kattolamppu

diy kattolamppu

Noitatohtorin koristelamppu

Mun ystävät Annika ja Lauri oli sunnuntaina syömässä mun luona ja me (okei minä) ristittiin tämä lopullinen versio noitatohtorin lampuksi. Näissä kuvissa näkee hyvin millanen se ”varjostinkehikko” on, josta oon puhunu… Mikä tuon oikea nimi mahtaa olla, tai onko sillä nimeä..? Who knows.

diy kattolamppu

diy kattolamppu Kuten kuvista näkyy, keräsin tilpehööriä ympäri kämppääni ja kiinnitin ne petroolinsinisellä hamppunarulla lampun kehikkoon. Tähän mennessä siihen on kertynyt enkeleitä, kuivattuja ruusuja ja appelsiinejä (..vai verigreippejä?) ja simpukoita. Mutta miettikää mitä mahdollisuuksia esim. joulun aikaan!

diy kattolamppu diy kattolamppu

Ja kyllä siitä hinnasta uskaltaa sen verran arvailla, että kaikki nämä projektit yhteensä maksoi alle 20e. Ei huono, kun voi vielä muuttaa mieltään kerran viikossa…

Mikä on sun lemppari? Liian vai just sopivan boheemeja? Kerro alla!

Nelli!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *