Dinosauruksia Roomassa!

roomassa

Ciao Bella!

Onko miten moni kuullut, kun oon taivastellu nähneeni japanilaisia turisteja kuvaamassa Seinäjoen linja-autoaseman katosta? Ilmeisesit ihailivat sen muotoilua ja halusivat muiston kotiin. Jos vielä kerron tälläisiä tarinoita ja naureskelen päälle, niin muistuttakaa, että mä tykkään kuvata ihmisten pyykkejä.

roomassa

Oon ollut nyt muutaman päivän Roomassa seikkailemassa! Ensin sain italian oppitunteja uusilta ystäviltäni.

roomassa

roomassa

No en pupuilta vaan niiden emännältä ja isännältä. Sain kasin. Sit leikittiin dinosauruksilla ja hailla ja legoilla.

roomassa

Vihon sanojen lisäksi (joista mieleen jäi lähinnä BURRO  – VOI) osaan myös tilata cappucinon ja sanoa monta eri väriä. Viikonlopun aikana kuulin Finlandia-hymnin nokkahuilulla, tanssin sunnuntai aamuna ennen kymmentä, söin italialaista rosmariini-lammasta ja muutenkin nautin mielettömästä vieraanvaraisuudesta isän ystävien luona. Kiitos vielä!

roomassa

Uusien ystävieni neuvomana aloitin lauantain kapuamalla Gianicolon kukkulalle ihailemaan maisemia.

roomassa

roomassa

Kyllä, silloin paistoi aurinko ja oli lämmin. Täällä on muutenkin ollut ihanat säät, oon ollut yllättynyt, että on näin lämmin. Turistejakin suhteessa varmasti vähemmän eli suosittelen kyllä suomalaisille tammikuuta Roomassa vierailun ajankohdaksi.

roomassa

roomassa

Gionicolon jälkeen laskeuduin Trasteveren kaupungin osaan. Olin hyvin tyytyväinen itseeni kun onnistuin jostain epämääräisestä ravintolan ja ruokakaupan välimuodosta saamaan ylläolevan pasta-annoksen eteeni. Kävi tosin ilmi, että ei siinä ollut pastaa vaan mozzarellaa, tomaattikastiketta, friteerattuja munakoisoja ja vähän parmesaania päällä. Ilmankos oli niin hyvää…

roomassa roomassa

roomassa

roomassa

roomassa

roomassa

Trasteverellä törmäilin lähinnä paikallisiin tai ainakin paikallisista meneviin turisteihin… Joten kun siirryin Capitolinolle ja myöhemmin vielä Fontana di Treville, niin turistien määrä pääsi jopa vähän yllättämään vaikka luulin olevani hyvinkin varautunut.

roomassa

roomassa

roomassa

roomassa

Kysymys. Onko tuolla yläpuolisessa kuvassa näkyvällä, (käsittääkseni) Michelangelon 1500-luvulla luomalla patsaalla kädessään älypuhelin, josta hän loikoillessaan alasti viinirypäleiden keskellä katsoo youtube-videota? Koska mun mielestä on. Kertokaa.

Nyt siirryn pasta carbonada oppitunnilleni.

Nelli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *