Firenzen David

Hei te!

Roomasta matkasin viime perjantaina Firenzeen kolmeksi yöksi. Majailin hassussa pienessä hostellissa hyvällä sijainnilla historiallisessa keskustassa. Kokkailin ruuat keittiössä ja muistin taas miten paljon siinä säästääkään rahaa verrattuna pieniin ja halpoihin aterioihin ulkona. Tai siis ainakin saa varmemmin tarpeeksi syödäkseen eikä korvaa aterioita kummallisilla välipala-naposteluilla.

Firenze sijaitsee Toscanan maakunnassa, joka kyllä ainakin bussin ikkunoista vilkuiltuna on ihan maineensa veroinen kauneudessaan. Firenze oli Roomaan verrattuna pieni ja sievä, täynnä taidetta, palatseja ja kalliita muotiliikkeitä. Budjettireissaajana meinas tulla vähän orpo olo, kun selvästi kaupungin ideana oli shoppailu, ulkona syöminen ja kulttuuri. Itse panostin sitten siihen kulttuuriin ja tyydyin juomaan kahvikupposia tiskin ääressä (halvempaa kuin istuen).

Tsekkasin tietenkin Davidin L’Accadamia Galleriassa.

Firenzen David

Firenzen David

Firenzen David

Onhan se komia, mutta oikeesti sen käsittämättömyyden tajus kun käveli salin läpi ohi keskeneräisten marmoripatsaiden ja käsitti, että se on todella ollut joskus kivimöhkäle ja siitä on hakattu esiin tuollainen kokonaisuus taltan ja vasaran avulla. Siis mitä?!

Lisäksi käveskelin ympäri kaupunkia ja kävin Uffizzi Galleriassa. Ensi kerralle jäi noin 38 museota näkemättä…

Firenzen David

Firenzen David

Kuvasin tietysti vähän pyykkejä…

Firenzen David

Firenzen David

Firenzen David

Tämä kuva on omistettu puusepille, kehystäjille ja kaikille jotka rakensi noita rakennuksia, mutta joiden nimiä ei kukaan enää muista. Hienoa työtä!

Firenzen David

Firenzen David

Opin, että Sokrateella oli iso nenä. Hänen patsaansa on siis tuossa yllä. Pidän nyt nenästäni enemmän. Just sayin’.

Firenzen David

Firenzen David

Yllä oleva kuva on Uffizzi gallerian ikkunasta – Medicin suvulla oli siis palatsistaan aikoinaan ihan ok maisemat…

Firenzen David

Firenze oli ihana ja sen lähellä on paljon kauniita ja mielenkiintoisia kaupunkeja. Palaan varmasti vielä joskus, mutta isomman rahatukun kanssa ;)

Pusuja! Nelli

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *